Selecteer een pagina
Wat is 'Vóór alles het Hoofdnummer'?

‘Vóór alles het Hoofdnummer’ is een film,- & fotografie project dat zich richt op het illustreren van de historie en traditie rondom de Nationale Universiteitsroeiwedstrijden ‘Varsity’, een van de oudste sportevenementen van Nederland. De eerste editie van deze wedstrijd werd al in 1878 geroeid. Sinds die tijd is het een jaarlijks evenement waar een groot deel van studerend Nederland naartoe leeft, met als belangrijkste sportieve onderdeel het Hoofdnummer: de race der Oude Vieren. Op het Amsterdam-Rijnkanaal wordt deze race gevaren in een vier met stuurman/vrouw, gevuld met de beste roeiers van iedere studentenroeivereniging in Nederland, over 3000 meter. De finish, en het evenement terrein, bevindt zich tegenwoordig onder de Schalkwijkse spoorbrug bij Houten.

Het project richt zich op de publicatie van een hoogwaardig koffietafelboek, vol met portretten en persoonlijke verhalen van winnaars van deze bijzondere strijd. Samen met fotografische illustraties van alle andere onderdelen die de Varsity tot op de dag van vandaag haar traditionele karakter geeft, zal dit boek een uniek totaaloverzicht geven van de wedstrijd. Dit fotografische onderdeel van het project, wordt ondersteund door een filmisch onderdeel, dat resulteert in een serie sfeervolle films van alle na-oorlogse winnaars van het Hoofdnummer. Van de oudst nog levende winnaar van het Hoofdnummer in 1946, tot de winnaar van de afgelopen editie, in 2018.

Wie zijn de personen achter 'Vóór alles het Hoofdnummer'?
Het project wordt geïnitieerd en uitgevoerd door fotograaf Ben Kortman.

Het filmische onderdeel wordt uitgevoerd door videograaf Robbe van der Mieden.

Hoe kan ik dit project ondersteunen?
Helpen kan op allerlei manieren. Zo zijn wij altijd geïnteresseerd in historische informatie rondom de Varsity, of in persoonlijke verhalen over de wedstrijd. Maar daarnaast zijn we ook op zoek naar donaties om het boek financieel mogelijk te maken. Wilt u ook een bijdrage doen? Dat kan al vanaf €45,-. U ontvangt dan als eerste een unieke eerste editie van het boek en een vermelding in het boek als donateur. Doneren kan hier.
Ik heb/ben werkzaam bij een bedrijf en wil dit project graag sponsoren. Kan dat?
Dat kan zeker! Voor bedrijven willen we graag een sponsordeal op maat maken. Neem contact op via info@vooralleshethoofdnummer.nl.
Als ik gedoneerd heb, kan ik mijn geld dan terug krijgen?
Mocht de crowdfunding niet het gewenste resultaat (een eindbedrag van € 15.000,-) bereiken voor april 2019, dan krijgen alle donateurs uiteraard het door hun geïnvesteerde bedrag teruggestort op hun rekening.
Kan ik suggesties geven?
Ja. Suggesties of een kritische noot in wat voor vorm dan ook is altijd welkom. Daar wordt het project en het boek dat uiteindelijk uit moet komen, alleen maar beter van.
Ik ben een winnaar van het Hoofdnummer op de Varsity en wil graag ook benaderd worden, kan dat?
Jazeker! Graag zelfs. Stuur een e-mail naar info@vooralleshethoofdnummer.nl en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.